OMGEVING

Porlezza

In 3 minuten wandelen bent u in het pittoreske plaatsje Porlezza. heeft een mooie boulevard, veel gezellige terrassen, ijssalons en leuke winkeltjes. Liefhebbers van watersport, natuur/cultuur en zonaanbidders kunnen in de omgeving volop genieten. Voor wie graag uitstapjes maakt zijn er uitgebreide mogelijkheden voor een tocht door de schitterende bergen, wandelend, fietsend of met de auto, of een bezoek aan de karakteristieke stadjes aan de vele meren.

porlezza

Menaggio

Menaggio is een typisch Italiaans stadje met een lange boulevard aan het comomeer. Vanuit Porlezza ben je er met de auto in 12 minuten maar er loopt ook een mooi fietspad van Porlezza naar Menaggio.

menaggio
olijvenpad

Het Olijvenpad

Vlakbij de camping vindt u het Olijvenpad. Dat is een slingerende wandelroute (3,5 km) en loopt tussen Castagnola en Gandria, voert door oude olijfboomgaarden en nieuwe gebieden waar jonge olijfbomen worden aangeplant.

Villa Carlotta

Op 15 km afstand vindt u Villa Carlotta en dat is een spectaculaire 18e eeuwse villa in Tremezzo. Ooit woonde hier prinses Charlotte van Beieren, nu is het een museum. Rond de villa ligt een prachtige tuin.

villa carlotta
milaan

Milaan

Binnen een uur rijden staat u in het centrum van Milaan. Milaan staat als tweede stad van Italië bekend als winkelparadijs, modehoofdstad en voetbalbolwerk. Bijzondere wijken als la Brera en Navigli hebben hun eigen sfeer en zijn zeker een bezoekje waard.

Stadion San Siro

Aan de buitenrand van Milaan ligt de thuisbasis van twee voetbalclubs; AC Milan en Inter. Tijdens een rondleiding zul je het grote verschil in faciliteiten zien tussen deze twee clubs en in de fanshop vind je als voetbalfan vast een leuke souvenir.

stadion
lugano

Lugano

Op 15 km afstand vindt u de meest zuidelijk gelegen stad. Lugano wordt ook wel het Cannes van Zwitserland genoemd. Met een luxe winkelaanbod en mediterrane sfeer een leuke stad om eens te bezoeken.

Ferry boot

Vanaf Porlezza met de ferryboot maak je onbezorgd een tochtje over het meer van Lugano of comomeer naar een gezellige stad of stadje. Verschillende mogelijkheden zoals Porlezza-Lugano, Menaggio-Varenna, Menaggio-Bellaggio zijn echte aanraders.

ferry boot
como

Como

Op 50 minuten afstand ligt het Como. Dat is de provinciehoofdstad en heeft een oud stadscentrum met smalle, meestal auto-vrije straatjes. De kathedraal van Como, de zaterdagmarkt en het gevarieerde winkelaanbod zijn een goede reden om eens te gaan kijken.

Bellaggio

Een kleine 20 km verderop vindt u Bellagio. Gelegen in het midden van het comomeer is Bellaggio het meest geschikt om met de boot te bezoeken maar met de auto is ook mogelijk. Het toeristische plaatsje heeft veel steile straatjes met traptredes. Bezoek ook Villa Melzi of het park van villa Serbelloni.

bellaggio
monte tamaro

Monte Tamaro

De Monte Tamaro is een “sportieve berg”. U gaat omhoog via een kabelbaan. Eenmaal boven aangekomen vindt u o.a.: de langste rodelbaan van Zwitserland, een adventurepark, een speeltuin, paraglide en mountainbikeroutes.

Met de auto 35 minuten vanaf de camping.